Gatlin – I Sleep Fine Now

Isabella Boström 12:31 28 Sep 2023

Den Los Angeles-baserade artisten Gatlin har släppt sin tredje EP I Sleep Fine Now, det bjuds på en tematisk promenad som tar oss genom sorgens olika stadier. Verket var ett symboliskt sätt för henne att bearbeta sitt uppbrott samt alla känslor förknippade med sorg. Sju spår blir till en röd tråd som tar oss igenom alla olika stadier av sorg: förnekelse, ilska, depression och acceptans.

I Sleep Fine Now inleds med låten Really funny som börjar avklätt med ett livligt gitarrackord ackompanjerat av Gatlins sångröst. I en samtalsliknande ton som dryper av sarkasm sjunger hon “Cause we were happy. So you had to go and get tacky. And move to Florida. Who the fuck moves to Florida” och “I thought this time I had changed the wires in your brain / Isn't that insane?”. Under låtens gång adderas instrument och takten ökar för att få lyssnaren att gå upp i varv och sätta igång den känslomässiga berg-och-dalbanan som vi precis påbörjat.

Spår tre, Paris, är en lättsam poplåt som bär på en hjärtskärande berättelse. Med gnistrande synthar och ett mjukt piano ökar singeln snabbt med en bitter energi som är full av alla känslor av att älska någon som är kär i någon annan.

Den känslosamma virvelvinden fortsätter snurra fram till When You're Breaking My Heart. Det andas 80-tal med en pumpande explosiv rytm där hon frigör den emotionella ångesten över rädslan att vara lycklig på riktigt med text som “Cause, is it really love if it don't tear you apart? Now something is different. You're saying you're all in, but I think I like you better when you're breaking my heart”.

EP:n avslutas med att Gatlin faktiskt kan sova gott nu när hon gått igenom alla olika stadier av sorgen. Djärv sårbarhet lyser igenom under hela spellistan och Gatlins förmåga att fläta ihop kraftfull sång tillsammans med personliga texter är riktigt imponerande. Dock så finns det förbättringspotential och vissa spår lägger sig helt enkelt inte på minnet. Ibland känns det lite platt och jag saknar det lilla extra som får mig att rycka till och vilja lyssna igen.

I det stora hela är I Sleep Fine Now en bra EP och Gatlin har verkligen fullbordad talang för att ta in lyssnaren i en förtrollande värld full av känslor och tankar.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner