Gasolina – Rock n Roll

Raffaella Lindström 13:16 21 Jun 2022

Lina Molarin Ericsson är ett välbekant ansikte för den som gillar garagepunkbandet Shitkid. Efter två år i den hyllade duon bestämde hon sig för att hoppa av. Nu står hon på egna ben under artistnamnet Gasolina.

På sin nya EP Rock n Roll har Lina Molarin Ericsson lämnat punken bakom sig. I stället maxar hon med radiovänlig pop som är lätt att tugga i sig. Det är få element som får tankarna att vandra till Shitkid. Hon har helt klart valt en egen väg.

I en intervju i P3 berättar soloartisten att hon bland annat har inspirerats av Britney Spears. Rolig fakta är att debutsingeln (med samma namn som EP:n) till en början var tänkt som en Shitkid-låt, något som är svårt att tro när man lyssnar.

EP:n med sina tre låtar flyter på väl, men trots det saknas något. Jag saknar den där nerven som får musiken att lyfta. Det här en bra start, men det behövs mer för att musiken ska bli något mer än bara radiopop som spelas i bakgrunden under bilsemestern.

Det är möjligt att debuten hade varit vassare ifall EP:n bestod av fler låtar med en större variation. Det får tiden helt enkelt utvisa, med tanke på att detta bara är början för Gasolina.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner