Fruit Bats - Gold Past Life

Patrik Forshage 00:00 26 Jun 2019

Eric D Johnson har alltid varit så angelägen om att vara till lags att han är beredd att att utplåna varje uns av sin egen (eventuella?) personlighet. Här imiterar han soft sjuttiotalsrock så skickligt att man häpnar. Elton John, Fleetwood Mac, Bee Gees, Paul McCartney - säg vem som helst och Fruit Bats vet precis hur man härmar dem intill perfektion. Men han har ingen aning om hur man gör något eget, och det gör att hans musik så gott som genomgående är trista stilövningar.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.