F.K.Ü. – 1981

Christoffer Bertzell 00:00 2 Nov 2017

F.K.Ü. har sedan sin födelse tagit tillvara på thrashens kitschigt humoristiska sida genom att ständigt utforska skräckfilmens värld (att heta Freddy Krugers Underwear hjälper också). På femte albumet har de utvecklat idén från egna skräcknoveller och Freddy Kruger-hyllande till att göra konceptuella låtar om såväl klassiska som mer obskyra skräckrullar. Titlar som Halloween II, Evil Dead och The House by the Cemetery bör få vardera skräckfilmsälskare att krampa av upphetsning. Musikaliskt sett är det som förväntat inga överraskningar. Klassiskt snabb thrash av retrosnitt där den som alltid makalösa vokalisten Lawrence Mackrory sätter en säregen prägel på allt.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.