Finntroll - Vredesvävd

Christoffer Bertzell 00:00 18 Sep 2020

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Det påminner emellanåt om The Kovenants Nexus Polaris och Bal-Sagoth, ett inslag som länge har saknats i Finntrolls musik och annars gjort den något fattig i avsaknad på den behövliga fantasy-inramningen. På så sätt är Vredesvävden mycket lyckad tillbakagång i bandets sound och tar upp tråden från 2004 års Nattfödd. Ett val som säkerligen kommer se många gamla fans att lysa upp.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Myra Granberg - Bara hälften kvar

Förmodligen känner de flesta till Myra Granberg främst genom hennes superhit Tills mitt hjärta går under, en kärleksförklaring tillägnad hennes lillasyster. Låten slog igenom stort och har streamats åtskilliga gånger på Spotify, rättare sagt över 26 miljoner gånger. Och i våras sällskapade Myra Granberg självaste Miss Li på hennes turné och den annalkande sommaren skulle givetvis bjudit på storslagna planer.

Pure X – Rare Ecstacy 2009-2019

Pure X har ägnat sig åt sin drömska shoegaze-americana i över ett decennium nu. Först under namnet Pure Ecstasy, vilket titeln på den här samlingsskivan vittnar om, men nu under det mindre drogrelaterade Pure X.