Felicia Takman – Vad är det för fel på Felicia?

Greta Olsson 16:30 11 Jan 2024

Nu följer stjärnskottet Felicia Takman upp sitt debutalbum Alla gör slut med EP:n Vad är det för fel på Felicia?. Det får en att fundera på vad det är som är fel med Felicia. Rent karriärmässigt så har det gått väldigt bra för henne, hon spelas flitigt på radio och fick en dunderhit med Dunka dumma hjärta dunka mitt under pandemin. Jag tror i alla fall att Felicia inte har så många fel, men det återstår att se om EP:n har det.

Tre spår från EP:n släpptes redan under fjolåret. Ta mig då är en snabb och lätt rockig låt som skiljer sig en del i soundet från de andra renodlade poplåtarna. Men trots att den sticker ut mest så är den det svagaste spåret då texten känns generisk och som klyscha på klyscha.

De andra två spåren från 2023 är betydligt bättre. Du gör vad du vill (pixiedream) är lekfull med en refräng som sätter sig som klister i hjärnan. Samma klistereffekt har Det hade vart slut som har den absolut bästa melodin på EP:n. Den handlar om ett sånt där förhållande då man vet att det hade varit slut om det inte vore för att man är för besatt av den man är med.

Bäst på hela EP:n är titelspåret Vad är det för fel på Felicia?. Den sticker ut i sitt lugna tempo och starka text. Man ömmar mycket för henne och framförallt så känner man igen sig i texten. Felicia är precis som alla vi andra och alla vi andra är som Felicia. Jag skulle inte säga att det är mer fel på henne än på någon annan. Tvärtom, och hon har verkligen lyckats med en riktigt bra EP dessutom.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner