Fågelle - Helvetesdagar

Sophie Winberg 00:00 23 May 2019

Ni vet hur glad jag blir när jag får modiga debuter i inkorgen. Klara Anderssons är just en sådan. Under namnet Fågelle släpper hon poetisk ljudkonst med arga syntar och opraktiska ljudnivå-skillnader som gör att man får höja och sänka om vart annat genom hela plattan.  

En enorm närvaro i sången tvingar mig att lyssna noggrant på texterna. I bakgrunden hörs ”platser jag bott på, maskiner, fåglar, moskvas tunnelbana, sommarnätter utanför torp”

Fågelles universum pendlar mellan Fever Ray-experimentellt, Säkert!-intimt och Veronica Maggio-vackert. En kort stund måste jag pausa lite, för att min katt dömer ut det som oljud. 

 
 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.