Escapism - Introduction to Escape-ism

Patrik Forshage 00:00 9 Nov 2017

Egensinnig har Washington-veteranen Ian Svenonius alltid varit, från de första hardcorestegen med Nation of Ulysses via The Make-Up och vidare. Nu kallar han sig Escapism och fördjupar sig förbehållslöst i suggestiv Suicide-monotoni. Och även om spartanska trummaskiner och entoniga synthar omedelbart leder associationerna i sådan riktning innebär rudimentär och monoton elgitarr och dito bas att han också hittar egna stigar i det upptrampade landskapet. Tillsammans med den kombinerade fyndigheten och skärpan i låtar som Rome Wasn’t Burnt in A Day och Crime Wave Rock innebär det här en introduktion som ger ordentlig mersmak.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!