Eno • Hyde - High Life

Patrik Forshage 00:00 23 Jun 2014

Samarbetet på nyligen utgivna Someday World gav mersmak, och tillsammans arbetade Brian Eno och Karl Hyde från Underworld omedelbart vidare med stränga dogman nästa album. Albumtiteln antyder afropopinfluenser, och de är påtagliga på flera spår, särskilt i suggestiva Moulded Life med adderade frenetiska synthimprovisationer. 

Men precis som nyss handlar låter det egentligen mest som återanvända idéer ur Enos katalog. Så länge det som Lilac hade kunnat vara outtakes från Another Green World ligger det inget ont i det, men att nio minuter långa Return hade kunnat vara en trögflytande baksida på någon av U2:s The Unforgettable Fire-singlar är värre.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig. 

The Flaming Lips - American Head

The Flaming Lips vägar äro outgrundliga, och har varit så i mer än 30 år. Men inför American Head sa ryktet att Wayne Coyne hade tagit sig i kragen och landat från sina astrala irrfärder i kosmos hos något som sades likna deras 20 år gamla främsta stund The Soft Bulletin. Tyvärr stämde inte det ryktet.