Emmylou Harris - Hard Bargain

Patrik Forshage 05:00 6 May 2011

Emmylou Harris borde inte ha något kvar att bevisa. När det kommer till nackhårsresande lynchningsballader som My Name Is Emmett Till med hjärteknipande melodier och avskalade arrangemang har hon gång på gång visat att hon alltid kommer att tillhöra det absoluta toppskiktet i världen, och visst har hon med motsvarande finess rott iland skev åldrig sydstatsstomp som Big Black Dog tidigare. Men smidig mollpop som titelspåret är ovanligare i hennes katalog, och att hon dessutom finns med i toppen när det kommer till ilsket ruffigt rockare som New Orleans är en mycket glad överraskning.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage.