Eminem - The Marshall Mathers LP 2

Amat Levin 00:00 20 Nov 2013

Rap God, spår nio på the Marshall Mathers LP 2, är en väldigt passande beskrivning av Eminem, då han rent tekniskt kanske är den bästa rapparen någonsin. Men vad gör det när han verkar ha tappat förmågan att översätta spektakulära rim och avancerade verser till bra låtar? Hans senaste album är nämligen en lång och ointressant upprepning i sådant han redan har gjort bättre tidigare. Kvar är generiskt rockiga beats, imitationer av ”roliga röster” och de hockeyramsor till refränger som har präglat hans musik allt för länge. Och det kanske mest oroväckande tecknet av allt på att han har tappat det? Han lyckas inte ens chockera längre, trots det sedvanliga misogyna och homofobiska innehållet.

Han rimmar fortfarande bättre än alla andra, men Eminem vet inte riktigt vad han ska göra av sin talang. Att han i titeln hänvisar till hans legendariskt bra Marshall Mathers LP, betyder inte att han lyckas rädda det här albumet från att vara ännu en besvikelse.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.