Emilia Pantic – Hatar att du lät oss gå

Natalie Mourad 12:01 5 Nov 2022

Har Sverige fått en egen Olivia Rodrigo? Emilia Pantics debut-EP Hatar att du lät oss gå har i alla fall allt som behövs för att få titeln.

Jag älskar popmusik, men det går en dyster trend i ny svensk pop att allting ska vara så optimerat för TikTok-trender och topplistor att det är totalt själlöst. Med de fördomarna slog jag på Hatar att du lät oss gå, men jag blev tacksamt nog delvis motbevisad.

Det är inte på något vis indiepop, men Emilia visar snarare att radiovänlig och bred musik inte behöver vara platt och tråkig. Mycket av det som gör att EP:n sticker ut är Emilias röst, som är raspig och egen. Kanske är det därför titelspåret är bäst, för att sången försvinner in i den oerhört polerade produktionen.

Men alla låtar är bra, låttexterna är fina och väldigt tidstypiska, men kanske är det ibland lite för perfekt. Det känns som att det hade kunnat bli lite mer personligt och eget, nåt som jag tycker kommer fram när hon spelar låtarna akustiskt. Hon hade kunnat hitta en ännu tydligare nisch, som man anar redan nu.

Olivia Rodrigo-spåret blir tydligt på låtarna Död och Om inte du som sneglar lite mer på rebellisk och arg poppunk, som ju ligger väldigt rätt i tiden. Det är nästan så att Rasmus Wahlgrens vers i den sistnämnda låten lite för tankarna till MGK:s obligatoriska feature i samtliga pop punk-låtar. Båda låtarna är bra och hon vinner poäng på att det inte är så många som testat den sortens arga pop på svenska.

Emilia Pantics första EP är imponerande och om hon nu går i Rodrigos fotspår är det ingen tråkig karriär som väntar, det är i alla fall säkert.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner