Elva - Winter Sun

Tina Rosenfink 00:00 22 Apr 2019

Får jag berätta något gulligt? Jag lyssnade på Elvas Winter sun när jag matade rådjuren som bor bakom mitt hus och kände mig alldeles varm i hela kroppen. En arg granne har skrivit “mata inte djuren, det lockar råttor” på en lapp men jag struntar i det, jag gör allt som får min vardag att kännas lite mer Disney och lite mindre depression.

Elva består av australiensiska Elizabeth Morris Allo Daring) och norska Ola Innset (Sunturns/Making Marks) och tillsammans skapar de bitterljuv pop med folk/country-influenser. Musiken är sparmas, vacker och röstdriven med personliga berättelser i form av låttexter. De har en intressant självdistans och skiljer sig på så sätt från många andra band som lägger stor vikt på image. Elva vågar vara roliga samtidigt som de visar sig sårbara.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.