Elva - Winter Sun

Tina Rosenfink 00:00 22 Apr 2019

Får jag berätta något gulligt? Jag lyssnade på Elvas Winter sun när jag matade rådjuren som bor bakom mitt hus och kände mig alldeles varm i hela kroppen. En arg granne har skrivit “mata inte djuren, det lockar råttor” på en lapp men jag struntar i det, jag gör allt som får min vardag att kännas lite mer Disney och lite mindre depression.

Elva består av australiensiska Elizabeth Morris Allo Daring) och norska Ola Innset (Sunturns/Making Marks) och tillsammans skapar de bitterljuv pop med folk/country-influenser. Musiken är sparmas, vacker och röstdriven med personliga berättelser i form av låttexter. De har en intressant självdistans och skiljer sig på så sätt från många andra band som lägger stor vikt på image. Elva vågar vara roliga samtidigt som de visar sig sårbara.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.

Imperial Teen - Now We Are Timeless

I snart 25 år har Imperial Teen varit ett inflytelserikt band. Sedan mitten på 90-talet har de släppt skivor som berört homosexualitet och queerfrågor. Och eftersom Imperial Teen är ett så wholesome band så det känns lite skurkaktigt att inte prisa skivan, men den är på sin höjd en medelmåttig popskiva utan vidare eftertanke.