Elva - Winter Sun

Tina Rosenfink 00:00 22 Apr 2019

Får jag berätta något gulligt? Jag lyssnade på Elvas Winter sun när jag matade rådjuren som bor bakom mitt hus och kände mig alldeles varm i hela kroppen. En arg granne har skrivit “mata inte djuren, det lockar råttor” på en lapp men jag struntar i det, jag gör allt som får min vardag att kännas lite mer Disney och lite mindre depression.

Elva består av australiensiska Elizabeth Morris Allo Daring) och norska Ola Innset (Sunturns/Making Marks) och tillsammans skapar de bitterljuv pop med folk/country-influenser. Musiken är sparmas, vacker och röstdriven med personliga berättelser i form av låttexter. De har en intressant självdistans och skiljer sig på så sätt från många andra band som lägger stor vikt på image. Elva vågar vara roliga samtidigt som de visar sig sårbara.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Lucern Raze - International Breakdown

Fem år - en evighet - har passerat sedan Luke Reilly använde namnet Lucern Raze senast. Hastigt avdammat och ännu snabbare inspelat är det förstås inte mycket som är sig likt sedan debutalbumet, åtminstone inte på ytan.

H. Moon - Trustblood

Samtidigt som Philip Ekström (The Mary Onettes) satt hemma och gjorde instrumentala låtar som någon slags terapi för det uppbrott som han gick igenom, satt en annan man, Drake Doremus, på andra sidan Atlanten och skrev filmen Endings, Beginnings som handlar om uppbrott