Ellen Krauss - Pearl

Tina Rosenfink 00:00 25 Jul 2020

Under tre års tid har Ellen Krauss slipat på den lilla pärlan som är hennes debutalbum. Pearl handlar om att fylla 20 år och ha hela livet framför sig: och hur skrämmande det kan kännas är. Men en märker också att Ellen Krauss är en romantiker av rang, många låtar har en uns av olycklig kärlek och pirriga förälskelser.

Albumet är en tvådelad skapelse, där den första delen utgörs av fem nya spår, vilka får stöd av del två, vilken delar komponenter med hennes debut-EP First Take från 2019. 

Det bästa med Pearl är Eller Krauss stämma, hon sjunger som en stämningsfull popartist från 60-talets USA. Tycker hennes röst gör sig allra bäst på New York och jag önskar att hela skivan följde samma stil. Jag finner ingen glädje i balladerna som till exempel The One I Love och The Wedding. Personligen tycker jag att Krauss är coolare än de smöriga sånger som dessvärre dominerar skivan. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Henly - For All That Is Little In Me

Vad en visar upp för sin omvärld kan variera, både till storhet och sanningshalt. Ibland skiljer sig kanske det allra mesta. Och när vi väljer att gå hem, är det för att plocka upp små skärvor som ingen annars ser.