Ellen Krauss - Pearl

Tina Rosenfink 00:00 25 Jul 2020

Under tre års tid har Ellen Krauss slipat på den lilla pärlan som är hennes debutalbum. Pearl handlar om att fylla 20 år och ha hela livet framför sig: och hur skrämmande det kan kännas är. Men en märker också att Ellen Krauss är en romantiker av rang, många låtar har en uns av olycklig kärlek och pirriga förälskelser.

Albumet är en tvådelad skapelse, där den första delen utgörs av fem nya spår, vilka får stöd av del två, vilken delar komponenter med hennes debut-EP First Take från 2019. 

Det bästa med Pearl är Eller Krauss stämma, hon sjunger som en stämningsfull popartist från 60-talets USA. Tycker hennes röst gör sig allra bäst på New York och jag önskar att hela skivan följde samma stil. Jag finner ingen glädje i balladerna som till exempel The One I Love och The Wedding. Personligen tycker jag att Krauss är coolare än de smöriga sånger som dessvärre dominerar skivan. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.