Elias Krantz - Night Ice

Patrik Forshage 05:00 26 May 2011

Albumtiteln antyder att Elias Krantz är osäker på om det här ska bära, och att han behöver 106 bokstäver för att genrebestämma sin instrumentalmusik i pressmaterialet säger också en del. Mycket riktigt är bilderna som Night Ice framkallar mera spännande än vilsamma, när de varierar i motiv från det naturromantiska till det hetsigt urbana. För även om både fragment av Can, PiL, jazz och postrock lyser igenom så är den musik han huvudsakligen på egen hand experimenterar fram väldigt enhetlig i sin storögda egensinnighet. Och väldigt ofta omtumlande bra. 

 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Linus Gxrdfeldt - Animal Tongue

Poeten Linus Gxrdfeldt levererar melodiös och intressant indie-postpunk i sin debut Animal Tongue. Skivan, som är producerad av Mattias Alkberg, har ett artistiskt uttryckssätt som känns väldigt genomtänkt och tilltalande. Multitalangen har tidigare släppt fyra poesiböcker - så inte helt oväntat är texterna riktigt fina. Temat kretsar om vad vi människor gör mot varandra och planeten. 
 

Frankfurt - Frankfurt

I närmare 15 år har den okända trion skapat experimentell musik, som aldrig har fått se ljuset förrän nu. På sitt debutalbum bjuder Frankfurt på en rad verk, som för tankarna både till rastlösheten och saligheten. 

 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!