Eldoradio - 21st Century Explosive Sound

Julia Vangsnes 00:00 24 Apr 2016

Eldoradio levererar ett sound som genremässigt minner om brittiska rockklubbar och band från gångna tider, med skillnaden att ljudbild och arr inte låter lo-fi eller turbulent. Deras debutalbum är inspelat i anrika Svenska Grammofonstudion av György Barocsai och Kalle Gustavsson Jerneholm, och är produktionsmässigt både välarbetat och strukturerat. Och även om det ibland känns som att vissa låtar möjligen tar ut varandra rymmer ändå 21st Century Explosive Sound några energibomber. Halvballaden Beautiful Darkness bryter igenom med stämningsfulla gitarrer, körsång och är albumets guldkorn. Forever Lost In The Blues är en harmoniskt medryckande hit som redan känns bekant och självklar medan Ice Age galopperar mer fritt i ett dynamiskt arrangemang. 

Albumet är inte särskilt skitigt, rebelliskt eller banbrytande, men Eldoradio känns ambitiösa och bjuder på energifylld garagerock redo att detonera på framtida live-scener och festivaler.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Avey Tare - Cows on Hourglass Pond

Avey Tare, mest känd som grundaren av bandet Animal Collective, är aktuell med sin tredje soloplatta. Jag känner Avey Tare genom hans otroliga projekt Avey Tare's Slasher Flicks där han tillsammans med Angel Deradoorian (Dirty Projector) och Jeremy Hyman (Ponytail) gav ut skivan Enter the Slasher House. Det är märklig Halloweenskiva som skiljer sig mycket från Tares vanliga sound. Har du inte lyssnat på Little FangEnter the Slasher House så gör det omedelbart.