Eldoradio - 21st Century Explosive Sound

Julia Vangsnes 00:00 24 Apr 2016

Eldoradio levererar ett sound som genremässigt minner om brittiska rockklubbar och band från gångna tider, med skillnaden att ljudbild och arr inte låter lo-fi eller turbulent. Deras debutalbum är inspelat i anrika Svenska Grammofonstudion av György Barocsai och Kalle Gustavsson Jerneholm, och är produktionsmässigt både välarbetat och strukturerat. Och även om det ibland känns som att vissa låtar möjligen tar ut varandra rymmer ändå 21st Century Explosive Sound några energibomber. Halvballaden Beautiful Darkness bryter igenom med stämningsfulla gitarrer, körsång och är albumets guldkorn. Forever Lost In The Blues är en harmoniskt medryckande hit som redan känns bekant och självklar medan Ice Age galopperar mer fritt i ett dynamiskt arrangemang. 

Albumet är inte särskilt skitigt, rebelliskt eller banbrytande, men Eldoradio känns ambitiösa och bjuder på energifylld garagerock redo att detonera på framtida live-scener och festivaler.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.