El Perro del Mar – KoKoro

Sara Berg 00:00 16 Sep 2016

Sarah Assbrings alias Hunden från havet har alltid ett i grunden ganska sorgmodigt, oskuldsfullt och skört sound. För den som lyssnar slarvigt kan det tyckas som om det knappt skiftar mellan de olika albumen.

Men ger man henne tid, så öppnar sig tydliga dörrar av influenser, mellan allt från gammal svensk, jazzig vispop till, som nu, en helt värld av musik. Här finns kinesiskt stränginstrument, japansk flöjt och arabiska stråkar. Detta är hennes bredaste skiva, rent musikaliskt. Hon sjunger även starkare och trotsigare, som om hon den här gången verkligen måste få människor att lyssna. Vilket säkert stämmer, då texterna handlar om vår plats på jorden och vad vi gör med den (det är inte optimistiskt).

Eftersom jag är ett fan av mat uppskattar jag dessutom låttitlarnas ordlekar med olika livsmedel, såsom Ding Sum, Nougat Mind, Breadandbutter och Kouign-Amman. Just inslagen av det som slarvigt brukar kallas ”världsmusik”, är det som gör skivan spännande och oss medvetna om att pop inte enbart är ett västerländskt koncept.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.