El Perro del Mar – KoKoro

Sara Berg 00:00 16 Sep 2016

Sarah Assbrings alias Hunden från havet har alltid ett i grunden ganska sorgmodigt, oskuldsfullt och skört sound. För den som lyssnar slarvigt kan det tyckas som om det knappt skiftar mellan de olika albumen.

Men ger man henne tid, så öppnar sig tydliga dörrar av influenser, mellan allt från gammal svensk, jazzig vispop till, som nu, en helt värld av musik. Här finns kinesiskt stränginstrument, japansk flöjt och arabiska stråkar. Detta är hennes bredaste skiva, rent musikaliskt. Hon sjunger även starkare och trotsigare, som om hon den här gången verkligen måste få människor att lyssna. Vilket säkert stämmer, då texterna handlar om vår plats på jorden och vad vi gör med den (det är inte optimistiskt).

Eftersom jag är ett fan av mat uppskattar jag dessutom låttitlarnas ordlekar med olika livsmedel, såsom Ding Sum, Nougat Mind, Breadandbutter och Kouign-Amman. Just inslagen av det som slarvigt brukar kallas ”världsmusik”, är det som gör skivan spännande och oss medvetna om att pop inte enbart är ett västerländskt koncept.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.