Edgar Homeros – Volatile

Andreas Pettersson 12:00 28 Mar 2023

Den 22-årige stockholmaren Edgar Homeros släppte i mars sitt debutverk Volatile – en EP som består av sju egenskrivna och egenproducerade låtar, varav främst Centerfolds har blivit en riktig hit.

Volatile, med låtar om kärlek, är enligt ett pressmeddelande resultatet av flera års kreativt arbete och drömmande – men låtskrivandet och inspelningen skedde på bara en månad.

Låtarna Centerfolds och Let You Down är EP:ns fina kärleksballader, men också två av stockholmarens klart bästa låtar, tillsammans med den tempoväxlande Heartless som innehåller sköna elektroniska beats.

Resterande fyra låtar är absolut inte dåliga, men det är främst de tre ovan nämnda som höjer EP:n från godkänd till en nivå högre. När jag lyssnar på Won’t Wait gör rösten ihop med den elektroniska popstilen att mina tankar förs till electropop-artisten Olly Alexander, mer känd som Years & Years.

I pressmeddelandet säger Edgar Homeros att han som ny artist med blank diskografi ville visa upp allt på första projektet, och att de sju bästa låtarna han har skrivit till slut blev Volatile.

Första gången jag hörde EP:n var jag överlag inte särskilt övertygad, men efter att ha lyssnat några gånger så har Volatile växt på mig.

Jag både hoppas och tror att denne unge talang kommer att kunna producera ännu bättre verk än Volatile. Framtiden ser helt klart ljus ut för Edgar Homeros.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner