Easy October - Nowhere but Here vol.3

Tina Rosenfink 00:00 6 Sep 2020

Sommaren börjar blekna, hösten är äntligen här och det är hög tid för Easy Octobers sjätte fullängdsalbum, tillika nummer tre i serien Nowhere but Here. Det var fem år sedan volym ett och två släpptes, och trots att volym tre spelades in 2018 har releasen dröjt. Men det gör ingenting, för den här skivan känns som ett litet tidsdokument från tiden innan allting blev som det blev. Det känns skönt att lyssna på en skiva som till största delen består av vågskvalp, kärleksförklaringar och fina melodier.

Göteborgsbandet Easy October är ett sådant band som jag personligen inte lyssnat tidigare på men som låter så himla bekant. Varje låt har en liten referens till något igenkännande och det sprider en sådan betryggande värme i hela kroppen. Ett exempel är Hurt, Burn, Bloom har en viss Beatles-feeling eller Riverside som gör en liten nickning till Weezer. 

Easy October är 100% trygghet, jag vill krypa in i Nowhere but Here vol.3 och bo där. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.