Duschpalatset - Vinnarmusik

Tina Rosenfink 00:00 15 May 2019

Umeåprojektet Duschpalatset sjunger om tristess, psykisk ohälsa och utanförskap på ett jätteroligt vis. Jag lyssnar noga på textraden du fick ett jobb, jag fick ett anfall som handlar om sömnpiller och fnissar lite försiktigt för mig själv.

Bandnamnet kommer från en av humorgruppen Klungans karaktärer. I en intervju med Hymn berättar bandet att finns ett citat där han på bred dialekt räknar upp Västerbottens största skrytbyggen och nämner Duschpalatset. Jag misstänker att Duschpalatset tyvärr inte finns på riktigt men jag kan däremot tipsa om Paradiset i Örnsköldsvik, där har jag varit.

Duschpalatset debut Vinnarmusik är ett kort och klockrent släpp med poppiga indielåtar, fyndiga texter och knasig humor. Estetiken är fritidsgårdsdoftande romanser, dammiga sommarlovsdagar på parkeringsplatser och skrapsår från omkullvälta cyklar.Skivans bästa låtar är Tänk å och Hjärnan hjälper ingenting.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Maple & Rye - For Everything

For Everything är en långsam skiva som drar inspiration från Australien, en geografisk plats som sällan uppmärksammas inom de genrer som jag rör mig bland. I min värld tycks endast Londons mörka tvärgator och södra USAs motorvägar existera. Men Maple & Rye menar att deras verk är lika omväxlande som det australiensiska landskapet - urban stadsmiljö möter öken, möter regnskog möter berg.