Duschpalatset - Vinnarmusik

Tina Rosenfink 00:00 15 May 2019

Umeåprojektet Duschpalatset sjunger om tristess, psykisk ohälsa och utanförskap på ett jätteroligt vis. Jag lyssnar noga på textraden du fick ett jobb, jag fick ett anfall som handlar om sömnpiller och fnissar lite försiktigt för mig själv.

Bandnamnet kommer från en av humorgruppen Klungans karaktärer. I en intervju med Hymn berättar bandet att finns ett citat där han på bred dialekt räknar upp Västerbottens största skrytbyggen och nämner Duschpalatset. Jag misstänker att Duschpalatset tyvärr inte finns på riktigt men jag kan däremot tipsa om Paradiset i Örnsköldsvik, där har jag varit.

Duschpalatset debut Vinnarmusik är ett kort och klockrent släpp med poppiga indielåtar, fyndiga texter och knasig humor. Estetiken är fritidsgårdsdoftande romanser, dammiga sommarlovsdagar på parkeringsplatser och skrapsår från omkullvälta cyklar.Skivans bästa låtar är Tänk å och Hjärnan hjälper ingenting.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Middle Kids - New Songs for Old Problems

Middle Kids är ett av Australiens främsta up and coming rockband och har sedan sitt första släpp för två år sedan hyllats av musikrecensenter samt nominerats till prestigefyllda priser. Den snabba framgången har lett till en fullängdare och numera två EP-skivor. Det senaste släppet bär det roliga namnet New songs for old problems. Jag tänker ofta att band ältar samma problem och tonsätter samma funderingar till ny musik.