Duschpalatset - Vinnarmusik

Tina Rosenfink 00:00 15 May 2019

Umeåprojektet Duschpalatset sjunger om tristess, psykisk ohälsa och utanförskap på ett jätteroligt vis. Jag lyssnar noga på textraden du fick ett jobb, jag fick ett anfall som handlar om sömnpiller och fnissar lite försiktigt för mig själv.

Bandnamnet kommer från en av humorgruppen Klungans karaktärer. I en intervju med Hymn berättar bandet att finns ett citat där han på bred dialekt räknar upp Västerbottens största skrytbyggen och nämner Duschpalatset. Jag misstänker att Duschpalatset tyvärr inte finns på riktigt men jag kan däremot tipsa om Paradiset i Örnsköldsvik, där har jag varit.

Duschpalatset debut Vinnarmusik är ett kort och klockrent släpp med poppiga indielåtar, fyndiga texter och knasig humor. Estetiken är fritidsgårdsdoftande romanser, dammiga sommarlovsdagar på parkeringsplatser och skrapsår från omkullvälta cyklar.Skivans bästa låtar är Tänk å och Hjärnan hjälper ingenting.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Sabaton - The Great War

Sabaton har alltid varit goda historieberättare. Om det så är om den svenske Karl XII stormaktstid, japanska samurajupproret eller tyska nazisternas framfart har deras skildringar dikterat deras musikaliska dramaturgi. Att då ett dunkelt skyttegravskrig, kännetecknat av dödliga tekniska framsteg, skulle vara det som tog dem till en ny nivå kanske inte var förväntat, men det är precis det som behövdes.