Duschpalatset - Vinnarmusik

Tina Rosenfink 00:00 15 May 2019

Umeåprojektet Duschpalatset sjunger om tristess, psykisk ohälsa och utanförskap på ett jätteroligt vis. Jag lyssnar noga på textraden du fick ett jobb, jag fick ett anfall som handlar om sömnpiller och fnissar lite försiktigt för mig själv.

Bandnamnet kommer från en av humorgruppen Klungans karaktärer. I en intervju med Hymn berättar bandet att finns ett citat där han på bred dialekt räknar upp Västerbottens största skrytbyggen och nämner Duschpalatset. Jag misstänker att Duschpalatset tyvärr inte finns på riktigt men jag kan däremot tipsa om Paradiset i Örnsköldsvik, där har jag varit.

Duschpalatset debut Vinnarmusik är ett kort och klockrent släpp med poppiga indielåtar, fyndiga texter och knasig humor. Estetiken är fritidsgårdsdoftande romanser, dammiga sommarlovsdagar på parkeringsplatser och skrapsår från omkullvälta cyklar.Skivans bästa låtar är Tänk å och Hjärnan hjälper ingenting.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Here Be Wolves — Here Be Wolves

När Karla-Therese Kjellvander bildar duo med den nya bekantskapen Mikael Peterson finns inte tillstymmelse till kompromiss vare i texter eller i musikaliskt engagemang. Hon må vara uttalat icketroende medan han är djupt religiös, men att han vill använda sin musik till att besjunga sin tro på och kärlek till Jesus är inte så udda i den sortens stilla välskrivna americana som är deras gemensamma musikaliska uttryck.