Dry Cleaning – New Long Leg

Love Carbin 00:00 3 Apr 2021

Det börjar med en knytnävsslagsbas. Sen kastas man in i den absurda världen som post-punkarna Dry Cleaning befinner sig i med sin debutskiva New Long Leg. Sångaren Florence Shaw pratsjunger rader såsom “More espresso, less depresso” och “Do everything, feel nothing”, och hennes stream of consciousness känns som att det pågått i en evighet. Mitt försök att förstå texterna var förgäves – men texterna fastnar på hjärnan enklare än någon pop. För även om det inte finns några sångbara melodier är textbearbetningen mästerlig. Och fantastiskt rolig.

Men det är inte bara sångaren som gör skivan så överraskande. Resten av bandet utgör en fenomenal motpol till texterna. Gitarrernas ljusa och experimentella melodier stöds både upp och motsägs av den aggressiva basen. Varje trumslag på skivan känns noga uttänkt, precis som allt annat. Fast den primala energin ryms även i de planerade arrangemangen. På första låten, Scratchcard Lanyard, sjunger Shaw följande: “A woman in Aviators firing a bazooka”. Att lyssna på New Long Leg är som att bli träffad av den kvinnans bazookaskott. Och att vilja bli träffad om och om igen. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Evanescence - The Bitter Truth

För ett band som grundades redan 1995 och först nu släpper album nummer fyra med originalmaterial, är det imponerande hur Amy Lee & co. lyckas behålla mycket av sin kärna från 2003 års debut Fallen. Samtidigt är de flesta daterade nu metal-ingredienserna, tack och lov, bortfiltrerade. Detta sätter en mer organisk amerikaniserad rockton snarare än metal, vilket gör denna giv definitivt mer njutningsbar rent audiovisuellt.