Driften - Driften

Patrik Forshage 00:00 8 May 2021

Jenny Wilson har aldrig backat från det explicita, och det innebär att ett erotiskt konceptalbum i intimt samarbete med Christian Ekvall hade kunnat bli väldigt rättframt. Men även om intensiva andetag kan höras är det knappats någon Donna Summer-flåsig Love To Love You Baby som paret visar upp. 

Albumets två långa meditativa performancekonststycken är atmosfäriska ljudvävar där knarranden, vattendropp och ömsint innerliga men knappt hörbara viskningsframent utgör återkommande teman. Det befriar lyssnaren från voyeur-skam, men med ett lugnt på gränsen till tantra förmedlar musiken å andra sidan inte riktigt den hetta och närhet som måhända var avsikten att förmedla. Det här är kärleksmusik som går att ha som stämningsskapare på vilket spa som helst utan risk att saker går överstyr. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.