Dream Wife - So When You Gonna…

Tina Rosenfink 00:00 5 Jul 2020

Dream Wife är döpta efter den romantiska komedin från 50-talet med samma namn, och precis som filmen utmanar bandet genusnormer och stereotyper. Med influenser från Riot grrrl och 90-talets postpunk har det brittiska bandet med isländska rötter en badass attityd och kraftfulla texter. De sjunger högt och argt om samhällets tillkortakommande såväl som sina egna. 
Men råheten kombineras sömlöst med en mjukare sida, och låtar som Validation, Old Flame och Hasta La Vista har en fin Debbie Harry-vibe. Låtarna är avskalad, med talade lyrik som berättar snarare än argumenterar, vilket skapar en trygg och vänskaplig känsla. Med andra ord vill jag vara deras kompis. 
För den intresserade finns det även en podcast med samma namn som skivan. I So When You Gonna…bjuder sångerskan Rakel Mjöll, gitarristen Alice Go och basisten Bella Podpadec in likasinnade kreatörer som pratar om sin samtid. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Psychedelic Furs — Made of Rain

Ända sedan de första gången hörde Scary Monsters (and Super Creeps) 1980 har The Psychedelic Furs konsekvent bockat av alla de rätta rutorna, och även om det gått tre decennier sedan sist tänker de inte avvika från det på sitt första album sedan återföreningen år 2000. Här finns alltså fullt av