Dodie - Human

Tina Rosenfink 00:00 13 Jan 2019

Dodie är ett poppig naturväsen som slagit igenom med det som hon själv beskriver som DIY-musik. Redan som 16-åring började hon göra quirky filmer till sin musik som snabbt blev populära på YouTube. Nu har det gått drygt sju år sedan hennes debut på nätet och äntligen släpper hon sin nya EP Human. 

Det är en samling snälla indielåtar som skulle passa utmärkt som soundtracket till filmer som 500 days of summer eller Submarine, i en scen där huvudpersonen precis förstått att hen är hopplöst förälskad i en person som aldrig kommer bli kär tillbaka. Hen sitter i sängen, blickar ut över en regnig gata och på en knastrig LP-spelare hörs Dodies mjuka sång.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Dani M - Pusher II

En av Uppsalas främsta MCs är tillbaka för att följa upp förra årets album Pusher med Pusher II. Grammisvinnaren Simon Superti står för produktionerna på ett album som pendlar kvalitetsmässigt. 

Madonna - Madame X

Madonnas påverkan på modern pop bör inte underskattas. Jag blastar lika gärna Like A Prayer på högsta volym i bilen som vem som helst, 30 år efter att låten först släpptes. Men det finns också något så ängsligt med hennes person, som snarare styrt bilden jag har av artisten.