Die Krupps - Vision 2020 Vision

Christoffer Bertzell 23:22 19 Nov 2019

Dessa tyska herrar vars historia är en betydande grundsten i utvecklingen av såväl EBM (Electronical Body Music) som NDH (Neue Deutsche Härte) sedan 1981, är fortfarande en tapper industriell kämpe. Med sitt trettonde album besitter de dock inte längre riktigt samma relevans. 

I konkurrens med genrekollegor framstår de som bäst mediokra. Söker du ett mer metal-orienterat sound är Rammstein hårdare, Oomph! är starkare kommersiellt, Gothminister mer elektroniska och konstnärligt regerar Nine Inch Nails.

Nog för att det finns några hårda Frank Klepacki-riff och mörka synthar som skänker en postapokalyptisk sfär, men produktionen och låtskrivandet är alltför daterad. När nostalgin övergår från att vara charmig till att bli något obekväm krävs nya tag.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Fleet Foxes - Shores

Fleet Foxes nya album är en skiva som mer än de flesta påverkats av det läge världen befinner sig i. Existensiella grubblerier har visserligen alltid varit en del av Robin Pecknolds essens, både musikaliskt och textmässigt, men här har covid-19 satt djupare spår än så.

Hanna Järver - Tusen täta lögner in

Hör och häpna! Hanna Järver är artisten som vi ungdomar förtjänar. Åtminstone om vi ska tro det som skrivits om henne i media. Resonemanget: en ung (!) artist som skriver och producerar sin musik själv, med välskrivna texter på svenska och ett någorlunda unikt sound. En bristvara helt enkelt. Många av de största svenska popartisterna är ju snart 40. Vi behöver nytt blod, vilken tur att vi har Hanna Järver.

John Riggebo – Krossa kuken krossa mig

John Riggebo har alltid gjort väldigt nedskalad musik. Väldigt alternativt, ibland svårtillgängligt och naket. Nytt för den här gången är ett elektroniskt sound vi inte riktigt hört förut. Riggebo är främst känd för sin retliga poesi. 
 
Sångaren har en autotunad röst. Han sjunger över minimalistiska kompositioner med distade syntar, nästan i stil med chipmusik, genren där man hämtar ljuden från gamla spelkonsoller som Gameboy och Nintendo. 
 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!