Die Krupps - Vision 2020 Vision

Christoffer Bertzell 23:22 19 Nov 2019

Dessa tyska herrar vars historia är en betydande grundsten i utvecklingen av såväl EBM (Electronical Body Music) som NDH (Neue Deutsche Härte) sedan 1981, är fortfarande en tapper industriell kämpe. Med sitt trettonde album besitter de dock inte längre riktigt samma relevans. 

I konkurrens med genrekollegor framstår de som bäst mediokra. Söker du ett mer metal-orienterat sound är Rammstein hårdare, Oomph! är starkare kommersiellt, Gothminister mer elektroniska och konstnärligt regerar Nine Inch Nails.

Nog för att det finns några hårda Frank Klepacki-riff och mörka synthar som skänker en postapokalyptisk sfär, men produktionen och låtskrivandet är alltför daterad. När nostalgin övergår från att vara charmig till att bli något obekväm krävs nya tag.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.