Denzel Curry & Kenny Beats – Unlocked

levi hielle-bergstrom 00:00 12 Feb 2020

Kollaborativa album har blivit lite av en trend på den amerikanska hiphopscenen under de senaste åren. Förra året släppte Young Nudy och Pi'erre Bourne utmärkta Sli'merre och Madlib-producerade Bandana visade att Freddie Gibbs fortfarande var på topp. Denzel Curry och Kenny Beats är nästa duo på tur med det gemensamma albumet UnlockedDet är en åtta spår lång kreativ härdsmälta som får ett gammalt Mf Doom-fan som mig att bli knäsvag. En sak är säkerDenzel Curry har aldrig låtit så här bra.  

Det är nästan som att Curry och Kenny Beats tävlar om att fånga ens uppmärksamhet. Kennys samplingstunga beats är lika oberäkneliga som Currys aggressiva flow. De skiftar fokus mellan varandra men har hela tiden boombap-soundet som en kvalitetsgaranti när de experimenterar. Albumet kulminerar på Pyro (leak 2019) när Curry hotar att förvandla sina fienders liv till en version av de postapokalyptiska tv-spelet Fallout över Kennys J Dilla-doftande produktion.   

Det är uppfriskande att möta ett album som inte följer några ramar eller normer. Du hittar inga bastunga klubblåtar eller nostalgiska kärlekshistorier på Unlocked. Det är 17 minuter av rå energi som spelades in under 24 timmar. Det abrupta slutet är dock irriterande då man lämnas med en intensiv längtan efter merSom tröst finns en obskyr kortfilm som hör till Unlocked där Curry och Kenny tillsammans jagar läckta låtar i en simulerad internetvärld. Jag har utan tvekan fått en ny favoritduo. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Heat - H.E.A.T. II

Efter 2017 års vattendelare Into the Great Unknown, som var ett uppfriskande initiativ av en mer modernt pop-orienterad aor, går Heat tillbaka på H.E.A.T. II till ett sound som har mer gemensamt med deras mer traditionella grund. Det är inte förvånande.

Greg Dulli — Random Desire

Den där förmågan att genom kombinationen av öronbedövande gitarrmangel och medryckande soulgroove åstadkomma en känslostormande passion har sällan svikit Greg Dulli. Sedan Afghan Whigs första inspelningar har den burit under tre årtionden med det bandet och någon gång ihop med Mark Lanegan som The Twilight Singers. Bara på Afghan Whigs senaste album, det andra efter återföreningen 2012 gick det rutin i receptet, och kanske berodde det på att återföreningen mer var Dullis sätt att betala tillbaka till sämre bemedlade bandmedlemmar än hans eget behov? 

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!