Denzel Curry & Kenny Beats – Unlocked

levi hielle-bergstrom 00:00 12 Feb 2020

Kollaborativa album har blivit lite av en trend på den amerikanska hiphopscenen under de senaste åren. Förra året släppte Young Nudy och Pi'erre Bourne utmärkta Sli'merre och Madlib-producerade Bandana visade att Freddie Gibbs fortfarande var på topp. Denzel Curry och Kenny Beats är nästa duo på tur med det gemensamma albumet UnlockedDet är en åtta spår lång kreativ härdsmälta som får ett gammalt Mf Doom-fan som mig att bli knäsvag. En sak är säkerDenzel Curry har aldrig låtit så här bra.  

Det är nästan som att Curry och Kenny Beats tävlar om att fånga ens uppmärksamhet. Kennys samplingstunga beats är lika oberäkneliga som Currys aggressiva flow. De skiftar fokus mellan varandra men har hela tiden boombap-soundet som en kvalitetsgaranti när de experimenterar. Albumet kulminerar på Pyro (leak 2019) när Curry hotar att förvandla sina fienders liv till en version av de postapokalyptiska tv-spelet Fallout över Kennys J Dilla-doftande produktion.   

Det är uppfriskande att möta ett album som inte följer några ramar eller normer. Du hittar inga bastunga klubblåtar eller nostalgiska kärlekshistorier på Unlocked. Det är 17 minuter av rå energi som spelades in under 24 timmar. Det abrupta slutet är dock irriterande då man lämnas med en intensiv längtan efter merSom tröst finns en obskyr kortfilm som hör till Unlocked där Curry och Kenny tillsammans jagar läckta låtar i en simulerad internetvärld. Jag har utan tvekan fått en ny favoritduo. 

 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The No Ones - The Great Lost No Ones Album

Ett norskt gubband som habilt och stadigt spelar luftig powerpop tydligt influerad av The Byrds och The Posies, med oantastlig stämsång, gedigna melodier med handfasta refränger och titlar som Sun Station Vadsø? Jamen det kan väl passa bra i afterski-baren, men nu när den är stängd undrar man om det låter sig överföras till skiva med samma engagemang från alla inblandade?