Denison Whitmer

Patrik Forshage 19:09 20 Aug 2006
Denison Whitmer försöker tränga sig ner emellan Paul Simons allra mest finstämda akustiska sånger och Leonard Cohen. Men även om han träffsäkert sätter de Cohenska damkörerna med Karen Peris som sin egen Jennifer Warner får lyssnaren ingen fullständig tillfredsställelse. Det räcker inte med en uppsättning värmande och trivsamma sånger, som [I]California brown and blue[/I] och mycket sorgsna [I]Castle and cathedral[/I], fint återhållet gitarplockande och namnkunniga gäster som Sufjan Stevens. Med sin profillösa och anonyma röst är Denison Whitmer helt enkelt inte man att hantera sitt eget material.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Surf Philosophies - Bread Of The Mansion mixtape

Att skapa en mixtape (eller en spellista, nuförtiden) är en väldigt omtänksam gärning. Daniel från Surf Philosophies verkar tycka detsamma, och har skapat ett mixtape till oss som han kallar för Bread Of The Mansion. Det är en mix av samples, instrumentell musik från en tom inspelningsstudio och outtakes på låtar som hamnat mellan stolarna. 

Paul Weller - On Sunset

Det hade kunnat barka därhän. Ju äldre den en gång så så distinkta popeleganten blivit, desto mer har han velat visa mer eklektiska, experimenterade och alltför ofta kosmiska sidor av sig själv. Medan flummeriet har tagit allt större plats i hans musik har den blivit allt mindre angelägen. 

Och just så börjar det, med en låt som är ett sentimentalt samtal med - observera ”med”, inte ”om” - en discokula, och varningslamporna blinkar intensivt när låten halvvägs övergår från låt till friformigt ljudcollage. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!