Delicate Steve - Till I Burn Up

Tina Rosenfink 00:00 5 Mar 2019

Steve Marions senaste släpp som Delicate Steve är en samling av elektronisk låtar och enformiga toner. Till I Burn Up är en instrumental skiva där alla spåren låter mer eller mindre likadant. Jag tycker det är klurigt med instrumental musik, antingen funkar den som härlig bakgrundsmusik eller så piper den i öronen till den grad att jag inte kan fokusera på något annat. Den här skivan är dessvärre det sistnämnda.

Det är en stor besvikelse eftersom samarbetet mellan Delicate Steve och Cherry Glazerr tidigare i år var så himla bra. Deras gemensamma låt That's Not My Real Life på Cherry Glazerrs nya platta var skivans bästa låt. Och trots att Delicate Steve har arbetat tillsammans med (andra) stora namn som Kanye West och Paul Simon så är jag svårimponerad och finner Till I burn up mest bara obekväm.

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.