Delicate Steve — The Christmas Album

Patrik Forshage 00:00 11 Dec 2018

Årets mest förutsägbara julskiva står Delicate Steve för. Med sin habila elgitarr tar han sig igenom standardvarianter av den ena julsången efter den andra, helt utan finess eller personlighet. Något halvhjärtat försök med soulblås i O Little Town of Bethlehem gör varken till eller från i den varuhusmuzak Delicate Steve med ironi som försäljningsargument försöker kränga här. Även om det till slut drar iväg fullständigt i en dryg 14 minuter lång Frosty the Snowman-jam är det bestående intrycket lika blekt som ljummen glögg från Lidl. 

 

Skivans enda julgranspynt värd namnet: Frosty the Snowman

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.