Deep Purple - Whoosh!

Christoffer Bertzell 00:00 9 Aug 2020

21 album in i karriären hittar legendariska Deep Purple en nyfunnen spelglädje. Oavsett vad man må tycka om den gubbigare typen av rock, så är det onekligen fantastiskt.

Det seniora gänget drar här upp regeln på progressivitet, utan att försvinna in i sömniga jamsessioner. Istället hittar de en direkt formel där gammaldags bluesrock möter ett finlir av den mer tekniska aor-världen, med inslag av de proggressiva rockgudarna Yes virtousitet.

Även om hela bandet utgör ovärderliga delar av helheten kröns denna utveckling definitivt av den 66-årige ungtuppen Steve Morse gitarrlir.

Det finns få band kvar av denna kaliber och det är glädjande att se att dem fortsätta skapa nytt med en bibehållen hög kvalitet.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Finntroll - Vredesvävd

Dessa finska tokar är nu inne på sitt sjunde album med trolska texter på svenska. Musikaliskt rör bandet sig fortfarande i en folkmusikalisk grund med en stor del insprängd humor. Samtidigt har bandet maxat inspirationen från extrem symfonisk metal som gränsar till den black metal vi bekantade oss med i slutet av 90-talet. 

Garbochock — En annan dag

När Stry Terrarie från absolut ingenstans släpper ett andra studioalbum med Garbochock är det på många sätt en sensation. Bandets hittills enda album Ritual från 1980 är en av de mest intensivt brännande album som givits ut i landet, och ett av de fem album som kommit att definiera svensk postpunk (jodå, jag sneglar också åt ert håll TT-Reuter, Cortex, Brända Barn och Dom Dummaste), så ett nyutgiven Garbochock-album är en sensation i sig.