David Pagmar - Färgen som målade livet flagnar

Tina Rosenfink 00:00 15 Dec 2019

David Pagmar har bytt skepnad många gånger. Han debuterade som musiker under artistnamnet Montt Mardié, som sedan bara blev Monty. Pagmar har även vistats i många olika rum, från Grammisuppträdande tillsammans med Lorentz till vigseln mellan prins Carl Philip och Sofia Hellqvist i Storkyrkan. Idag är han aktuell med ny musik under sitt riktiga namn och kanske är det här den genuina David Pagmar som vi får lära känna. 

Redan 2011 påbörjade Pagmar Färgen som målade livet flagnar men det skulle ta tre försök och åtta år innan den släpptes. Och utifrån det vi hör på skivan tror jag att jag förstår varför det har dröjt. Det är en komplex skiva som tar upp hjärtskärande ämnen som sorgearbetet efter en näras död, ensamheten som infinner sig och om frågorna som aldrig besvaras. Alltihop till tonerna av hoppfulla melodier, för precis så är livet. Men trots den enorma känslostormen som skivan ändå är, känner jag mig svalt inställd till den. Kanske är det julens pirriga förväntningar och den pudriga snön som lägger sig på björken utanför som förhindrar Pagmars mörker att kliva hela vägen in. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder. Nu har duon reducerats till att vara Martin Nordvalls egna projekt, och med producerande Johannes Berglunds hjälp har det inneburit ett starkare fokus och ett avsevärt synthigare sound. Det är fortfarande pop i botten, men mörkare, tätare och intensivare, och det klär Martin Nordvalls röst väl.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.