David Myhr - Lucky Day

Patrik Forshage 00:00 16 May 2018

Inte nog med att David Myhr behärskar alla knepen i The Beatles-handboken, han är beredd att använda dem allihop. Det innebär att Lucky Day är proppfull av smarta popmelodier och utsökt stämsång, med gott om pärlor som den gripande If You Really Think It’s Over och den smarta Jealous Sun. Allra snyggast är det i The Perfect Place, som är närapå lika bra som singlarna från - håll i dig nu - Jellyfishs Bellybutton

Men David Myhr tillhör den artigare och mer väluppfostrade fraktionen inom powerpopen, mer Paul McCartney än Cheap Trick, och på flera ställen innebär det att det blir lite för välkammat för den här anmälaren.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The Rock*A*Teens - Sixth House

Du är förlåten för att aldrig ha hört talas om The Rock*A*Teens, de var som bäst måttligt framgångsrika på den lokala Atlanta-scenen innan de la ned verksamheten för 16 år sedan. Men när de nu är tillbaka med intensiv och rejäl skramlig garagerock och med en frontfigur i Chris Lopez med febrig intensitet, kraftfull pondus och en rejäl dos självironisk humor finns det ändå anledning att låna dem ett öra. Särskilt Lady Macbeth oroar och övertygar.

Dirty Projectors - Lamp Lit Prose

Den sortens hipsterness som Dirty Projectors med sin distinkta Brooklynindie full av modern och dansbar elektronik för några år sedan var självaste sinnebilden av brukar ha kort hållbarhet. Men som få samtida band har Dave Longstreth upprätthållit en sådan status över åren, och när han nu återvänder med finns alla förutsättningar för en fortsättning på det.