Daniel4ever – Dom kort man fått

Raffaella Lindström 13:00 1 Apr 2022

Daniel Boyacioglu är för den stora massan känd som poet och spoken word-artist. Tillsammans med Nils Törnqvist från Amason och Markus Jägerstedt (känd som Robyns kapellmästare) har han startat det nya bandet Daniel4ever – som helt klar låter lovande.

På debutalbumet Dom kort man fått svävar musiken i gränslandet mellan poesi, hiphop och indiepop på svenska. Daniel Boyacioglus mörka, trygga stämma ger en alldeles egen känsla till textraderna. Här finns kraftfulla berättelser om kärleken, rasismen och släktingar som inte längre finns bland oss.

I en intervju med Nöjesguiden berättade Daniel Boyacioglu att bandet har varit väldigt fria i sin skapandeprocess. Det speglas i låtarna som dels hoppar mellan olika genrer, dels handlar om en mängd olika ämnen.

Till en början kan det vara lätt att kalla albumet för spretigt, men musiken växer på en. Mycket är tack vare Boyacioglus pondus och självförtroende som speglar sig i sången. På ett fyndigt och begåvat sätt lyckas bandet hålla en röd tråd genom sina tio låtar.

En av de finaste låtarna är singeln Sång för Sanjin. Berättelsen om barndomsvännen som faller för trycket är både enkel och komplicerad på en och samma gång. Låten är en hyllning till vänskapen, uppväxten i orten (Norsborg) och känslan av att kunna spegla sig själv i en annan människa.

Daniel4ever är som bäst när de sjunger om vardagen och människorna som lever kvar i våra hjärtan. Med andra ord berättelser som går att identifiera sig med oavsett vem du är, vilket kön du har eller din ålder.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner