Dalmatin – Dagarna och kvällarna

Saga Castor 12:00 29 Jan 2024

Umeågruppen Dalmatin, bestående av Ville Isacson Jonsson, Karl Fjellborg och Ludvig Carlborg, gjorde en imponerande debut med singeln Festival i oktober 2023 och följer nu upp med sin första EP, Dagarna och kvällarna. Låtarna är ösiga och känns som en mix mellan Mares och Håkan Hellström.

Öppningsspåret Hymn (för oss) sätter tonen med distade gitarrer och livliga trummor. Det långa introt är en perfekt uppladdning för det som komma skall. När sången kommer in blir det dock lite rörigt, jag förstår om det är tanken - men reslutatet blir tyvärr att den hamnar lite i bakgrunden, och det blir svårt att höra vad de vill förmedla med texten.

Energin fortsätter in i den redan släppta singeln Festival, där både gitarrslingor och sångmelodier fastnar i huvudet. Texten i denna låt, likt de andra, handlar om kärlek, vänner och fester - ämnen som många kan relatera till. De håller sig inom ramen för svenska poptexter, det är inget som stör, men samtidigt inget som skiljer sig från mängden. “Det är så svårt att hålla tillbaks när livet känns som en festival / tack och förlåt jag dricker mer / tar det jag får när andra ger” 

När det tredje spåret startar känner jag mig lite trött på det höga tempot, med märkbart liknande bpm som de föregående. En lite lugnare låt hade varit skönt för en andningspaus. Särskilt med tanke på att det sista spåret, Vad gjorde du igår, är ännu snabbare.

Detta är trots allt bara en försmak av vad jag hoppas få höra mer av. Med deras catchiga melodier skulle det inte förvåna mig om Dagarna och kvällarna blir sommarens soundtrack.

Skivbolag: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner