Dagens julskiva - William Shatner - Shatner Claus - The Christmas Album

Patrik Forshage 00:00 22 Dec 2018

Kapten Kirks parallella musikkarriär - full av pratsjungna covers med varierande rymdteman - är kanske inte så etablerad utanför de hängivna trekker-kretsarna. Men den är tillräcklig för att celebriteterna stött i kö för att beamas upp till hans julfest. Här bidrar Brad Paisley till en countrysmäktande Blue Christmas, Todd Rundgren till en spänstig Winter Wonderland, Ian Anderson  på flöjt i Silver Bells och ännu mer kristligt en äggtoddy-fryntlig Henry Rollins i en kraftig Jingle Bells (Punk Rock Version). Men det som verkligen ger mersmak är Iggy Pops sätt att ta sig an Silent Night, skivans enda subtila stund. 

 

Skivans finaste julgranspynt: Silent Night

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

The School Book Depository - Bob and the Pitchfork Mob

The School Book Depository är namnet på det imaginära läromedelsförlag där låtskrivaren Fredrik Solfors släpper sina egna inspelningar. Idéen med musikprojektet var total frihet i skapandet och kreativiteten, att släppa musik så fort den är klar och inte vrida/vända/våndas över minsta lilla slinga. Frisläppt och enkelt, utan filter blev resultatet storslaget.

Prince — Originals

Förra året fick vi Prince studioinspelning av Nothing Compares 2 U på singel, och den var så mäktig och fantastisk att vi bokstavligen ramlade omkull, varenda en av oss. I samband med det antyddes att det fanns mycket mer av samma karaktär i Prince vita (eller snarare lila) arkiv, och nu är det dags att ta del av ytterligare 14 låtar som Prince skrev och gav till andra artister att spela.