Cuntrie - Scrapbooking

Tina Rosenfink 00:00 21 Jan 2020

Ebba G. Ågren, kanske främst känd från indiebandet Wy, debuterar med soloprojektet Cuntrie. Hennes EP Scrapbooking är en kort och känslosam samling låtar som rör sig inom lo-fi indien och avantgardets pop. 

Cuntrie är väldigt skicklig på att hitta ett intressant samspel mellan allvar och lekfullhet. På Scrapbooking sjunger hon bland annat om att övervinna spindelfobi, men också om det stora tomrummet som en liten hamsters död kan inbringa. Musiken låter något generisk med minimalistiska trummaskiner och plinkande synthmelodier, men hennes quirky berättelser är en god kompensation. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Heat - H.E.A.T. II

Efter 2017 års vattendelare Into the Great Unknown, som var ett uppfriskande initiativ av en mer modernt pop-orienterad aor, går Heat tillbaka på H.E.A.T. II till ett sound som har mer gemensamt med deras mer traditionella grund. Det är inte förvånande.

Greg Dulli — Random Desire

Den där förmågan att genom kombinationen av öronbedövande gitarrmangel och medryckande soulgroove åstadkomma en känslostormande passion har sällan svikit Greg Dulli. Sedan Afghan Whigs första inspelningar har den burit under tre årtionden med det bandet och någon gång ihop med Mark Lanegan som The Twilight Singers. Bara på Afghan Whigs senaste album, det andra efter återföreningen 2012 gick det rutin i receptet, och kanske berodde det på att återföreningen mer var Dullis sätt att betala tillbaka till sämre bemedlade bandmedlemmar än hans eget behov? 

The Night Flight Orchestra - Aeromantic

Denna nostalgiska konstellation är redan inne på sitt femte album och lyckas, som vanligt, med konststycket att kombinera en hög utgivningstakt med en enastående kvalitativ nivå. 

Med Soilwork-sångaren Björn Strid i spetsen fortsätter gruppen på sitt hedervärda uppdrag att sprida rock (och pop) sprungen ur 80-talets tidiga år. Generellt sett är detta den äldre skolans aor som dock har ett närmre förhållande med Abbas teatraliska melodiarrangemang samt en ådra av disco (och nyanser av schlager!).

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!