Cunninlynguists - Oneirology

Maja Bredberg 05:00 21 Mar 2011

Oneirology är den vetenskapliga termen för vad som lite slarvigt översatt på svenska blir drömforskning. En alldeles briljant titel på en skiva som genomgående förmedlar en mellow atmosfärisk, trivsamt mörk och drömskt svävande känsla. Cunninlynguists rör sig genom låtarnas olika samplingar som sömnen genom drömmar. Kvalitativt sett är detta lysande. Behagligt, på riktigt, vilket känns unikt för en hiphopakt. Problemet blir snarast att man måste anstränga sig för att lyckas få lyriken att kännas tillräckligt relevant. Annars försvinner den flyktigt som en dröm, den med. 

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Young Thug – So Much Fun

So Much Fun är Young Thugs första riktiga studioalbum, vilket kan vara något förvirrande. Med 18 mixtapes, ett samlingsalbum, tre EPs och en ofantlig mängd singlar i ryggen så är frånvaron av ett ordentligt album snarare ett tecken på att formatet tidigare har varit ointressant för Thugger. Om det är något han kan så är det att gå sin egen väg. Young Thugs avantgardistiska stil har legat som en grogrund för andra udda stjärnor som Gunna, Lil Baby och Lil Keed.

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.