Cunninlynguists - Oneirology

Maja Bredberg 05:00 21 Mar 2011

Oneirology är den vetenskapliga termen för vad som lite slarvigt översatt på svenska blir drömforskning. En alldeles briljant titel på en skiva som genomgående förmedlar en mellow atmosfärisk, trivsamt mörk och drömskt svävande känsla. Cunninlynguists rör sig genom låtarnas olika samplingar som sömnen genom drömmar. Kvalitativt sett är detta lysande. Behagligt, på riktigt, vilket känns unikt för en hiphopakt. Problemet blir snarast att man måste anstränga sig för att lyckas få lyriken att kännas tillräckligt relevant. Annars försvinner den flyktigt som en dröm, den med. 

Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Need for Speed - Split Vision

Under 2018 gick det inte en vecka utan att ett 80-talsdoftande svenskt släpp skulle recenseras. Hela mitt liv var tonsatt av synthar, trummaskiner och nostalgi för en tid jag inte själv har upplevt, och jag blev rätt mätt. 

Need for Speed är precis det - en svensk duo som hämtar sitt sound från 1980-talet. Men min första tveksamhet smälter ganska snart bort. Martin och Felix har en friare tolkning av soundet och riktigt starka melodier, och det är jag svag för.