Cunninlynguists - Oneirology

Maja Bredberg 05:00 21 Mar 2011

Oneirology är den vetenskapliga termen för vad som lite slarvigt översatt på svenska blir drömforskning. En alldeles briljant titel på en skiva som genomgående förmedlar en mellow atmosfärisk, trivsamt mörk och drömskt svävande känsla. Cunninlynguists rör sig genom låtarnas olika samplingar som sömnen genom drömmar. Kvalitativt sett är detta lysande. Behagligt, på riktigt, vilket känns unikt för en hiphopakt. Problemet blir snarast att man måste anstränga sig för att lyckas få lyriken att kännas tillräckligt relevant. Annars försvinner den flyktigt som en dröm, den med. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

James Dean Bradfield - Even in Exile

Manic Street Preachers-frontmannen James Dean Bradfield är aktuell med en soloskiva som är politiskt laddad i sin stillsamhet. Even in Exile är till stor del inspirerad av den chilenska sångaren och politiska aktivisten Victor Jara, vars liv fick ett mycket tragiskt slut 1973 i samband med militärkuppen i Chile.

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.