CunninLynguists

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 00:27 14 Nov 2007
Stackars CunninLynguists är för sydstatssmutsiga för de rättrogna hiphopparna och för flummiga för den thug-älskande publiken. Men de gör lågmäld, mörk och stundtals riktigt vacker hiphop som är kraftigt inspirerad av 90-talets Dungeon Family. Enda problemet är att rappen är betydligt mindre spännande än beatsen.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

A$ap Ferg – Floor Seats

Det har gått två år sen A$ap Ferg släppte Still Striving och när han nu återigen gör entré så är det med pondus. Hans distinkta flow tar ingen paus på Floor Seats som är en nästintill militant samling spår som dryper av energi. Det är dock i pauserna från de moderna och intensiva produktionerna som han verkligen kommer till rätta.

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.