Crystal Fighters - Hypnotic Sun

Tina Rosenfink 00:00 12 Nov 2018

Crystal Fighters är kanske mest kända från soundtracket till Girls och How I live now (ett spekulativt krigsdrama med Saoirse Ronan som är rätt bra!!). Låten You & I som är med i filmen är bandets bästa låt men tyvärr inte med på det här släppet så det här är bara lite kuriosa/tips från mig!

Nu är Crystal Fighters aktuella med ep:n Hypnotic Sun. Den består av totalt fyra spår (varav första och sista låten är samma men i olika versioner), men trots så få låtar lämnar Crystal Fighters ett enda avtryck. Den stressiga elektropoppen med tropiska inslag gör mig illa till mods.

Det finns så mycket bra släpp just nu och det här är inte ett utav dem. 

 

Ps. Låten Another Level är med på soundtracket till FIFA 19 och det säger väl rätt mycket.

Artist: 
0 Kommentera

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Chemtrails - Cuckoo Spit EP

När jag bodde i USA (japp, här kommer det igen..!) så hörde jag bandet Julia Brown (inte att förväxlas med artisten med samma namn) för första gången. Det var min soon to be-pojkvän som skickade låten Library till mig och jag tänkte: ingenting i världshistorien kommer någonsin slå det här. Det är svårt att förklara varför, och jag är ganska säker på att ca ingen annan känner så för dem.

Nord & Syd - 80%

För fem år sedan debuterade Nord & Syd med den kritikerrosade plattan Som en människa och nu är de äntligen tillbaka med nytt material. Om du undrar varför det dröjt så lång tid med att följa upp succén så beror det på följande: bandmedlemmarna har skaffat fem barn, haft två diskbråck, flyttat sex gånger, inlett nya relationer och bytt jobb ca tio gånger.

Jag blir utbränd av att läsa det.

Jonas Bergsten - Varm vidrig sommar

På sitt andra album fortsätter Jonas Bergsten sjunga välbalanserad och skevt fraserad vispop med privata livsiakttagelser och stadig lokalförankring i Umeå i såväl texter som Annika Norlin-duett. Deras Minnet kanske väljer bort det dåliga är ett av flera utmärkta spår, intill den spröda Säg nånting som gör att jag kan och den politiskt förtvivlade Fiender. Men hur sympatiskt och trevligt det än är blir det aldrig angeläget.