Courtney Barnett & Kurt Vile - Lotta Sea Lice

Patrik Forshage 00:00 11 Oct 2017

Courtney Barnett och Kurt Vile lägger förtjust näsan i blöt i varandras sånger. I duettform ger de varandra stöd och råd i explicita explicita dialoger, och jämför likt ett nyförälskat par sina morgonvanor, sina personlighetsdrag och sitt musikskapande. 

”-What comes first, the chorus or the verse?

- I’m a bit blocked at the moment.” 

I Continental Breakfast sprakar relationen till också musikaliskt, men i sitt sökande efter minsta gemensamma nämnare är paret beredda att kompromissa bort några av sina respektive unika uttryck, och det innebär att sångerna snarare får ett akademiskt än ett musikaliskt värde. Musiken lunkar fram i sävligt tempo med parets elektriska gitarrer som på samma sätt artigt och återhållet spelar mot varandra. 

Både Kurt Vile och Courtney Barnett ger mer på egen hand, men även om det här experimentet inte faller så väl ut blir det spännande att följa vad vad de tar med sig härifrån till sina egna respektive skivor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Kassia Klein - Death To All Things Pop

Låt mig presentera: Death To All Things Pop, en skiva som kommer göra dig till en bättre person. Kassia Klein som består av Maja Gödicke och Kåre Vernby (Farväl Till Ungdomen) är den perfekta mixen av vemod, romance och pop. Den här skivan har fyllt ett tomrum jag inte visste fanns och jag hoppas den gör detsamma för dig. Låtarna Tystnaden och Kokomo kommer gå på repeat från och med nu. Nej det var en lögn. Hela Death To All Things Pop kommer spelas högt och utan paus i mina hörlurar hela hösten.

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!