Courtney Barnett & Kurt Vile - Lotta Sea Lice

Patrik Forshage 00:00 11 Oct 2017

Courtney Barnett och Kurt Vile lägger förtjust näsan i blöt i varandras sånger. I duettform ger de varandra stöd och råd i explicita explicita dialoger, och jämför likt ett nyförälskat par sina morgonvanor, sina personlighetsdrag och sitt musikskapande. 

”-What comes first, the chorus or the verse?

- I’m a bit blocked at the moment.” 

I Continental Breakfast sprakar relationen till också musikaliskt, men i sitt sökande efter minsta gemensamma nämnare är paret beredda att kompromissa bort några av sina respektive unika uttryck, och det innebär att sångerna snarare får ett akademiskt än ett musikaliskt värde. Musiken lunkar fram i sävligt tempo med parets elektriska gitarrer som på samma sätt artigt och återhållet spelar mot varandra. 

Både Kurt Vile och Courtney Barnett ger mer på egen hand, men även om det här experimentet inte faller så väl ut blir det spännande att följa vad vad de tar med sig härifrån till sina egna respektive skivor.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Jim James – Tribute To 2

Jim James har gjort det till en vana att släppa ifrån sig soloalbum, sidoprojekt och coveralbum mellan sina mer ambitiösa My morning Jacket-album, och här fokuserar han på sent 60-tal och tidigt 70-tal. Han blandar välkända sånger som The Beach Boys I Just Wasn’t Made for These Times och en djupt sorgsen akustisk tolkning av Sonny & Chers Baby Don’t Go med mer udda val från tidigare eller senare delar av nittonhundratalet, från Irving Berlin till Abbey Lincoln.