Coral - Spoon

Anna Bjermqvist 00:00 13 Mar 2021
Malmöbaserade Coral albumdebuterar med skivan Spoon efter dubbelsingeln 2019. Miranda Engholm, som är kvinnan bakom Coral, har ett fängslande uttryck som mitt 13-åriga emo-jag hade fullkomligt älskat. Hennes närvaro är omisskännlig. Kombinationen mellan hennes dystra sköra röst, de personliga dagbokstexterna och den minimalistiska och grungeiga lo-fi produktionen gör att man kommer väldigt nära sångerskan. Stundtals blommar både rösten och instrumentationen ut i ett tuffare känslouttryck, vilket känns behövligt för att låtarna inte ska bli alltför förutsägbara.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Small Black – Cheap Dreams

Brooklynbandet Small Black är aktuella med skivan Cheap Dreams. Det är dramatisk syntpop som hela tiden låter känslorna vara i fokus. Har du hört M83s låt Midnight City (du borde verkligen ha hört den) så förstår du vilka känslor som är i omlopp på albumet, även om de är något mer nedtonade här. Förvänta dig något rejält melankoliskt bland alla 80-talssyntar och vackra sångmelodier. 

Saga Back - All Is Not Well In Heaven

Tydligen pluggar Saga Back heltid samtidigt som hon bedriver en musikkarriär där hon skriver och släpper musik. Här om dagen kämpade jag liksom med att vända strumporna åt rätt håll innan jag la dem i tvätten. Men det är inte bara att Saga släpper lite musik, hon släpper helt fenomenal sådan. Hon har blivit beskriven som "göteborgs musikaliska gömda pärla", även om hon otvivelaktigen kommer vara sjukt ogömd väldigt snart.