The Coral

Carl Reinholdtzon Belfrage 15:18 2 Jun 2005
Om The Coral ändå kunde skriva mer än en poplåt till varje skiva. [I]In The Morning[/I] är enda behållningen på [I]The Invisible Invasion[/I]. [I]In The Morning[/I] är en utsökt liten sak. I övrigt saknas vackra melodier och jag funderar på om The Coral vill vara ett trist The Doors eller om de vill vara ett roligt The Doors. Det sistnämnda föredrar jag, något som också blir uppenbart då jag observerar hur min kropp reagerar till [I]In The Morning[/I]. I övrigt är det något som i folkmun benämns som "flumrock" över hela skivan, och som vanligt tenderar en del The Coral-låtar våldtas av ljudinslag som närmast hör hemma i skräckhuset på Liseberg. För övrigt kan nämnas att jag såg dem på TRL då de framförde just [I]In The Morning[/I] och självförtroendet lyste i James Skellys ögon vilket förde tankarna till Ian Brown, främst med anledning av utstrålning och poplugg á la 1989. Jag är väldigt förtjust i Ian Brown á la 1989.
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Snoh Aalegra – Ugh, Those Feels Again

Snoh Aalegra har, trots en imponerande karriär, lyckas hålla sig precis utanför den svenska allmänhetens synfält. Uppsalas egen r’n’b-drottning har sedan hon lämnade staden blivit samplad av Drake, jobbat med hiphoplegenden Common och haft Prince som mentor. Hennes förra album Feels, som kom ut 2017, fick ett varmt mottagande. På Ugh, Those Feels Again hittar Aalegra tillbaks till samma varma sound. Det doftar av Brandy och Sade när Aalegra tar ton på albumet som borde väcka Sveriges uppmärksamhet.

Shura - Forevher

Forevher är en tidskapsel över artisten Shura distansförhållande. Det är en romantisk kärlekshistoria mellan två storstäder, berättad genom ett modernt filtret av obesvarade sms och långa nätter framför Skype. Av egen erfarenhet vet jag att långdistans är cirka det sämsta som finns, och för alla er som befinner sig i det just nu är detta verk en mycket ynklig tröst. 

Lizzo - Cuz I Love You

Av någon anledning missade vi denna platta när den kom och det är hög tid att rätta den missen. Cuz I Love You blev nämligen Lizzos biljett till superstardom. Den startade en raketkarriär som bara väntat på att få lyfta, och sedan släppet har Lizzo setts på några av de största scenerna i världen bredvid några av de mest inflytelserika kollaboratörerna just nu.