The Coral

Carl Reinholdtzon Belfrage 15:18 2 Jun 2005
Om The Coral ändå kunde skriva mer än en poplåt till varje skiva. [I]In The Morning[/I] är enda behållningen på [I]The Invisible Invasion[/I]. [I]In The Morning[/I] är en utsökt liten sak. I övrigt saknas vackra melodier och jag funderar på om The Coral vill vara ett trist The Doors eller om de vill vara ett roligt The Doors. Det sistnämnda föredrar jag, något som också blir uppenbart då jag observerar hur min kropp reagerar till [I]In The Morning[/I]. I övrigt är det något som i folkmun benämns som "flumrock" över hela skivan, och som vanligt tenderar en del The Coral-låtar våldtas av ljudinslag som närmast hör hemma i skräckhuset på Liseberg. För övrigt kan nämnas att jag såg dem på TRL då de framförde just [I]In The Morning[/I] och självförtroendet lyste i James Skellys ögon vilket förde tankarna till Ian Brown, främst med anledning av utstrålning och poplugg á la 1989. Jag är väldigt förtjust i Ian Brown á la 1989.
Skivbolag: 
Artist: 

Håll er uppdaterade!

Gilla Nöjesguiden!

Vill du få veta precis allt som händer på nöjesguiden.se? Gilla oss på Facebook!

Gilla

Tidskriftspriset 2012

Nöjesguiden är Årets Tidskrift Digitala Medier 2012.

Läs mer

Fler musikrecensioner

Camila Cabello - Romance

Jag vet inte om det är artistisk fåfänga eller bolags-chefers tvång som tvingar singel-artister som Camila Cabello att släppa hela plattor. Men jag vet att det är helt onödigt. Vi kräver det inte av dem, de är inte bra på det, och deras framgångar hör hemma på singel-listorna ändå. 

Steso Songs - Utomjording hon

Den mångfasetterade musikern och kulturredaktören Karolina Stenström är aktuell med musik under projektnamnet Steso Songs. Sedan 2006 har hon gjort musik i olika konstellationer och denna gång är det  musik på svenska. EP:n är inspirerad av Bikini Kills Alien She och Stenströms självupplevda tid i Småland.