Coma – Voyage Voyage

Sara Berg 00:00 25 Nov 2019

Den tyska duon Coma låg tidigare på Köln-baserade Kompakt, men deras mjuka syntpop var uppenbarligen alldeles för mesig för det elektroniskt inriktade skivbolaget. Detta är låtar som befinner sig någonstans mellan klubben och The Killers. Drömlika spår med mild röst, till lagom knastriga beats och snällt sampliga effekter. Ibland är det svävande, futuristiskt och rymdigt, ibland bara Pet Shop Boys-pop.

 
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.

A Girl Called Eddy - Been Around

På sitt debutalbum balanserade A Girl Called Eddy - eller Erin Moran som hon kallas i vardagen - på slak lina mellan Dusty Springfield och Nancy Sinatra, och med en elegant ekande retroproduktion signerad Richard Hawley är det fortfarande en pärla att upptäcka såhär 16 år senare. 

Nyhetsbrev

Vill du få Nöjesguidens nyhetsbrev och inbjudningar till våra fester? Anmäl dig här!