Com Truise – Iteration

Sara Berg 00:00 22 Jun 2017

Den här Com Truise-skivan påminner lite om Tobias Isakssons instrumentala projekt Nite Flights. Det är hackigt, knastrigt och sampligt men ändå långflygsloungigt, med sömnig electrodisco och drömska bakgrundspartier. Att man ändå håller sig vaken beror på de bestämda trummorna och den Twin Peaks-mystiska stämningen som skapar lite darr längs ryggraden. Men på det hela taget fungerar detta ändå bäst som bakgrundsmusik för resor med monotona vyer utanför fönstret.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.