Cody ChesnuTT – My Love Divine Degree

Adam Jansson 00:00 1 Jun 2017

Vid ett möte under Kanye Wests, förmodligen fortfarande pågående, studioisolering någonstans i Wisconsin ska en omedelbar kemisk reaktion ägt rum mellan Cody ChesnuTT och Anthony ”Twilight Tone” Kahns musikaliska strömningar, en episod som ledde till ett samarbete som hörs genomgående på My Love Divine Degree. I den välavvägda balans mellan lekfullhet och klassiskt soulhantverk som albumet demonstrerar, ska Kahn ha stått för de mer organiskt uppsluppna elementen. Ett välkommet inslag till en annars nästan väl finstämt tillrättalagd ton. 

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Tussilago - Sense of Me

Efter ett längre uppehåll är kritikerrosade Tussilago tillbaka med nya musik som bygger vidare på bandets karaktäristiska drömska sound. Singeln Sense Of Me, som släpptes redan i november förra året, är tonsättande för skivan med samma namn och lyssnaren hör att inspirationen är hämtad från Tame Impala och Brian Eno. På skivan har även Petter Winnberg från Amason och Tityo, för att nämna några namn, lämnat sitt avtryck. 

The Sweet Serenades - City Lights

The Sweet Serenades självsäkra debut för drygt ett decenium sedan var full av utpräglat hitvänlig handklappspop som inte uppmärksammades efter förtjänst, men två uppföljare har inte nått riktigt samma höjder.

Basia Bulat - Are You in Love?

Med sitt förra album Good Advice för fyra år sedan tog kanadensiska Basia Bulat steget från lovande till levererande. Den gången fick hon hjälp av Jim James att skapa sensationell varmt orkestrerad upptempopop. Hennes senkomna femte album är inte lika omedelbart, men faktiskt ännu starkare.