Clinic

01:00 6 Feb 2002
I förgrunden viner synthslingor förbi och Ade Blackburns frustrerade falsettsång släpar sig fram över en betydligt hetsigare diskant puls. Två sekunder in i skivan och det råder ingen som helst tvekan. Clinic är tillbaka. Det är som att kliva in i ett vakuum -- tiden står stilla men knappen det står "Ghost town" på i alla välrenommerade musikstudios är tejpad i botten. Det ekar, gnisslar och drar. Ett konstant sus letar sig närmast trumhinnan medan en svart-vit TV i bakgrunden spottar ur sig repriser av [I]Eastenders[/I]. Du kan lika gärna slå dig ner där bakom spetsgardinen och sätta i dig de där mjukstekta baconbitarna, för mer engelskt än såhär blir det knappast. Det kan tyckas ironiskt, då flertalet uppenbara inspirationskällor finns i såväl Violent Femmes Gordon Gano som Velvet Underground och Suicide, men Clinic hade aldrig kunnat födas utanför de brittiska öarna. De flackar fram och tillbaka mellan årtionden och lämnar lyssnaren med en stor tallrik av drömmen om New York, mixat med stirrig Sham 69-punk, vänliga Beatles-harmonier och en ännu stirrigare Bobby Gillespie anno 1992. Tyvärr så gör deras patenterat svala ljudbild att musiken aldrig blir lika bra som dess influenser eller varmare än skenet från en lysrörsupplyst operationssal. Därav kirurgkostymerna och namnet, antar jag.
Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Diesel Park West — Let It Melt

Man stöter ihop med en kär gammal vän, en av de där som var bland de viktigaste men som helt försvunnit från radarn. ”Nämen! Det är ju du!” Och mot logikens alla lagar har båda tid för en fika eller en öl, just där och då! Så fantastiskt kul!

Alex Cameron — Miami Memory

Intelligens. I en tid när det offentliga samtalet styrs av utstuderat dumma twitterstormar i syfte att devalvera både sanning och logik är det nästan överväldigande att stöta ihop med någon som är lugn, resonabel och intelligent, och som inte bara är beredd att stå för alla de egenskaperna utan som dessutom samtidigt är underhållande sällskap. Någon som Alex Cameron.