Claw Marks - Hee Hee

Patrik Forshage 00:00 20 Aug 2018

Med sin rudimentära garagepunk kan det vara så att Londonkvintetten Claw Marks mycket medvetet refererar till släktskapet med långväga australiensiska förfäder i tidiga Birtday Party, Beasts of Bourbon och The Cosmic Psychos. Deras aggressiva slammer, en skrovlande leadskrikare (sångare vore mycket sagt), gitarrister med The Cramps som husgudar och en trummis som bojkottar virveltrumma till förmån för golvpukor tyder på det. Eller så är det bara konsekvensen av deras kompetensnivå, och det är ju lika sympatiskt.

 
Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Whitney - Candid

Hyllade duon Whitney släpper coveralbumet Candid mitt i den blåsiga sommaren. Det är en samling med tio låtar från bland andra Kelela, David Byrne, John Denver och The Roches. Att släppa coverskiva, eller covers generellt, är ett så fint sätt att ge lite nytt liv åt äldre verk. Eller äldre behöver de nödvändigtvis inte vara, det räcker nog bara med att tycka om låtarna.

Alanis Morissette - Such Pretty Forks in the Road

Such Pretty Forks In The Road är en grundlig genomgång av Alanis Morissette sinnestillstånd, där hon pratar om obekväma ämnen som psykisk ohälsa, missbruk och sexuellt våld. Men i samband med hennes mjuka framtoning är inte musiken avskräckande utan grundar sig ur ett tryggt perspektiv. Morissette är som en tröstande jourtjej som vet precis vad hon ska säga för att trösta och stärka. Det är berörande och mysigt i allt sitt mörker.