CHIVVY - Chivvy

Sofie Andersson 00:00 13 May 2021

Om en skulle kunna samla en explosion på burk eller kanske lyckas omsluta den med ett täcke. Eller precis som när birollen i någon random rymdfilm tvingas göra en kritisk dockning och allt givetvis går åt helvete, vilket såklart leder till en stor explosion. Och den där explosionen bolmar, pulserar och tar plats under total tystnad. Just precis så, är Chivvy.

Soundet är drömskt och lyckas ha en lugn men samtidigt intensiv framtoning. Det fick mig att tänka lite på Chromatics version av Neil Youngs Into The Black. Det kan vara den återkommande elgitarren och eller det mer dunkla soundet på spåret Horrifying // Natural. Saker och ting är svävande och drömska, det är proffsigt. Men jag får också en gnagande känsla av att vilja dra bort täcket och bända upp burklocket. Chivvy är uppenbart explosivt material… så jag hade nog räknat med att bli lite mer än bara bränd.

Skivbolag: 
Artist: 
0 Kommentera

Fler musikrecensioner

Greentea Peng – MAN MADE

Man Made är en soulskiva som plockar inspiration från hela världen och hela tidsrymden. Det är en eklektisk blandning av soul, psykedelia, hiphop, flyktig jazz och dub med tunga basgångar.

Greentea Peng heter egentligen Aria Wells och är från sydöstra London. Man Made är hennes debutalbum. I grunden är det ett tillbakalutat album, dränkt i tunga grooves och Wells neo-souligt rökiga röst, men det lyfts också upp av livliga trummor och pigga melodislingor.