Cherrie - Araweelo

Armani Maleh 00:00 15 Jun 2018

Araweelo var den mäktiga drottningen i somalisk historia. Araweelo är också namnet på Cherries uppföljare till 2016 års hyllade debutalbum Sherihan. I en instagrampost skriver hon ”Och ni som har gråtit ut till Sherihan ... min största dröm är att vi ska kunna andas ut och le tillsammans till Araweelo. (…) Ni har alltid en syster i mig”. 

Det nya albumet är en omladdning och ett djupt andetag. I en dröm av modern R’n’B sätter sig Cherrie tillrätta på sin tron, där hon banar väg för en ny generation, men viktigast av allt för sig själv. Ozzy och Guleed, skivans enda gästartister, hittas på öppningsspåret Kärt Barn, som är så genomträngande och ärlig en låt kan bli. Känslan genomsyrar hela albumet och Cherrie fortsätter att briljera med det perfekta receptet på svensk R’n’B som hon själv skapat och kryddat till perfektion.

"Cherrie är den mäktiga drottningen i svensk historia."

Efter både internationella succéer och enormt stöd från hemmaplan glömmer Cherrie aldrig bort platsen hon kommer ifrån. Platsen som format henne. Cherrie är stolt. Och det ska hon vara, hennes andra album är 100%.

”Mina rötter gör mig äkta, gjorde drömmar av en känsla” sjunger hon på titelspåret, och utöver sin pågående resa mot världsdominans (skivan innehåller även två bonusspår på engelska som möjligtvis lockar ännu fler internationella lyssnare) lyckas hon med något extra. Hon inger hopp för sina syskon, sina egna. Hon visar att allt är möjligt, även för oss. Hon visar att världen är vår.

Jag är så tacksam över att Cherrie finns just nu. Just den här tiden och den här platsen. Det är så mycket som jag kan finna styrka i, känna igen mig i och se upp till. Att vara stolt över sina rötter. Att vara stolt över sina vinster och framgångar. Att vara okej med att vara svag. Att vara okej med att kämpa. Att det är okej att vara stolt. 

Araweelo var den mäktiga drottningen i somalisk historia. Cherrie är den mäktiga drottningen i svensk historia.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner