The Chemical Brothers - Further

Nicholas Ringskog Ferrada-Noli 05:00 17 Jun 2010


Nej, konsten är inte rättvis, den handlar inte om balans.

En läkare har ett roligare jobb femton år in i karriären och bättre ska det bli, detsamma gäller inte för big beats-legender. De brinner snabbt och fejdar iväg. Eftersom engelsmän är sentimentala och trogna sina hjältar behöver Chemical Brothers inte oroa sig för skivförsäljningen. Men faktumet att de inte gjort en bra låt på 13 år kommer de inte undan. Det mest positiva man kan säga om.Further är att Tom & Ed slutat anlita ”hippa” rockvokalister som gäster. Ett litet steg mot värdighet.

Skivbolag: 
Artist: 

Fler musikrecensioner

Sarah Mary Chadwick - Please Daddy

Please Daddy är uppföljaren till the Queen Who Stole the Sky som Sarah Mary Chadwick släppte för nio månader sedan. Det allra första spåret heter When Will Death Come och i den allra första versen medger Chadwick att ingenting har blivit bättre sedan vi sist hördes.

Det Brinner - Bara öppna ögon kan se

2016 startade Matilda Sjöström från Steget ett simultant soloprojekt. Under namnet Det brinnersläpper hon vad hon själv kallar gråtdisco, ett fri genre som uppmuntrar till fuldans. Bara öppna ögon kan se är det andra albumsläppet under namnet. 

ShitKid - Duo Limbo/Mellan himmel å helvete

”Jag måste tona ner min oförskämdhet, min högljuddhet, men jag vet inte hur”, suckar Åsa Söderqvist i Vredesterapi (eller ”I have to be a little less, a little less loud, but I don’t know how” som det heter för den som föredrar den engelskspråkiga varianten Anger MGMT). Men även om Åsa Söderqvist och Lina Molarin Eriksson i högsta grad bör tas på allvar behöver vi nog inte göra det med just det citatet.